30 september 2020

‘s-Gravenzande – Komst tweede hospice Beukenrode in beslissende fase

Beukenrode kan bijna tegemoet komen aan de vraag naar meer bedden waar mensen in hun laatste levensfase in een bijna-thuis-omgeving kunnen verblijven. Het pand dat aan Beukenrode te koop is aangeboden ligt in ’s-Gravenzande aan de Magnoliastraat 1. Een locatie die voor dit doel perfect is: dichtbij een centrum, apotheek, supermarkt en openbaar vervoer. De oplevering van het pand is voorzien in januari 2021, waarna de verbouwing kan worden gestart.

De gemeentelijke ondersteuning bij dit project is zeer positief te noemen. In een zogenaamde quick scan werd de komst van en tweede hospice op deze locatie positief benaderd, zodat de financiering van dit pand in gang kon worden gezet. Beukenrode heeft zelf niet de financiële middelen om het pand te kopen, maar ziet mogelijkheden om met een consortium van investeerders tot overeenstemming te komen.

Voordat het voornemen tot dit tweede hospice naar buiten kwam, zijn de omwonenden persoonlijk en per brief geïnformeerd. Beukenrode is in overleg met de omwonenden en heeft inmiddels twee bijeenkomsten belegd waar geïnteresseerde omwonenden aanwezig waren. Daarbij heeft Beukenrode maximale openheid betracht. Enkele direct-omwonenden moeten wennen aan het idee en staan nog niet positief tegenover het plan of zijn zelfs sceptisch. 
Beukenrode doet er alles aan om eventuele zorgen weg te nemen. Zo wordt gezorgd voor eigen parkeerplaatsen waar vandaan bezoekers over het eigen terrein naar de ingang van het pand lopen, is de privacy van de gasten gewaarborgd door hoge begroeiing zodat er geen inkijk ontstaat en wordt het (geringe) verkeer van ambulance en rouwauto aan het zicht onttrokken door een verlaagde inrit achter hoge begroeiing. Zodoende is het een huis als ieder ander huis, met een maatschappelijk doel waar grote behoefte aan is. 

Zodra de financiering door investeerders rond is, kan een vergunningsaanvraag bij de
gemeente worden gestart en kan nog deze maand de koop worden gesloten.